(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ASIJSKÁ DELIKATESA MEDOVÁ KEČENÍ PRSÍČKA
Potřebné ingredience
2ks prs i s kůží z kačeny (možno koupit v Carafouru)
balení mražené čínské zeleniny
nakládané bambusové výhonky (nemusí být)
žampiony
jarní cibulka
porek
sojová omáčka (raději investujte do kvalitní než třeba od Maggi :O(
med
červené víno (nemusí být)
Postup přípravy
Já měla celou kačenu, takže jsem si ji vykostila, (stehna jsem klasicky upekla k zelí) z prsíček udělala tenhle recept a z ořezu vývar a z drůbků knedlíčky.
Prsíčka i s kůží nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na oleji, necháme restovat déle aby se vypekla kůže, osolíme, opepříme, pak přidáme na plátky nakrájené žampiony, pórek, jarní cibulku a ještě chvilku restujeme. Pak přidáme polovinu sáčku mražené čínské zeleninové směsi, pokud máme tak bambusové výhonky a podlijeme vodou, nebo vývarem,případně i trochou červeného vína, dusíme.
Němjte obavy, kačena bude krásně měkká během chvíle. Ke konci dušení přidáme lžíci medu, trochu citronové šťávy, sojovou omáčku dle chuti a ještě chvilku povaříme
Podáváme s rýží, nudlemi, ale i hranolkami, klidně i s bramborovu kaší,nebo jen s chlebem
Prsíčka i s kůží nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na oleji, necháme restovat déle aby se vypekla kůže, osolíme, opepříme, pak přidáme na plátky nakrájené žampiony, pórek, jarní cibulku a ještě chvilku restujeme. Pak přidáme polovinu sáčku mražené čínské zeleninové směsi, pokud máme tak bambusové výhonky a podlijeme vodou, nebo vývarem,případně i trochou červeného vína, dusíme.
Němjte obavy, kačena bude krásně měkká během chvíle. Ke konci dušení přidáme lžíci medu, trochu citronové šťávy, sojovou omáčku dle chuti a ještě chvilku povaříme
Podáváme s rýží, nudlemi, ale i hranolkami, klidně i s bramborovu kaší,nebo jen s chlebem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé